Fındık üreticisinin yeni ümidi: Kilosu 5 Bin TL
Türkiye'deki tüketimin sadece yüzde 20'si üretiliyor.Kilosu ise dudak uçuklatıyor uzmanlar Karadeniz’de fındığı bitirebileceğine inanıyor.

Karadeniz bölgesinde salep üretimi artış göstermeye başladı. Uzmanlar, zamanla fındık tarlalarının yerini salebin alacağına dair görüş bildiriyor.
Kozmetik, ilaç ve gıda sektörlerinde sıkça kullanılan salep, yeniden dikim sürecine girmiş durumda. Türkiye'de tüketilen salebin yalnızca yüzde 20'sinin yerli üretimle karşılandığı belirtiliyor. Kilosu 5000 TL'nin altında olmayan salep için Karadeniz'deki çiftçiler harekete geçti. Özellikle Giresun ve Ordu illerinde salep üretimi hız kazanmış durumda. Fındığa göre daha düşük maliyetli fakat çok daha karlı olan salep tarlaları, fındıklıkların yerini almaya başlıyor.
Haber Merkeziİlk yorum yazan siz olun!