Et fiyatı 1000 TL’ye giderken...
Et konusunda artık ciddi önlemler almamız, bu ülkede mutlaka et üretimini arttırmamız gerekiyor.

Türkiye güzel ülkem… Bundan 8-10 yıl öncesine kadar her türlü gıda ürününde kendi kendine yeten ülkeydi. Ananas, avokado yemek isteyen, ithal somon yemek isteyen olursa bunları da dışarıdan alır ülkemize getirirdik.
Özellikle buğday ve et konusunda Türkiye dünyada parmakla gösterilen ülkelerden biriydi. Şimdi unun çuvalı 300 TL, halada yükseliyor.
Kırmızı et konusu ise tam bir felaket. Şu sıralar 800 TL’ye kadar çıktı bir kilo kıymanın fiyatı. İthalat yapıyoruz ama etteki fiyat artışını önleyemiyoruz. Bir kilo kıymanın fiyatı 1000 TL’ye koşuyor. Et fiyatındaki bu artış ne zaman nasıl durdurulacak kimse bilemiyor.
Bu ülke neden büyükbaş yetiştiremiyor? Ne oldu bizim ineklerimiz, koyunlarımız, keçilerimiz? Et üretemiyoruz. Süt de üretemez hale geldik. Bir yandan et fiyatları, diğer yandan bütün sütlü ürünlerin fiyatları yükseliyor.
Et ve süt ürünleri ile beslenemeden büyüyen sağlıksız bir nesil ortaya çıkıyor.
Özellikle et konusunda artık çok daha ciddi önlemler almamız, bu ülkede mutlaka et üretimini arttırmamız gerekiyor.
Mehmet Kaan Demir