Büyükakın, Ayşe Teyze’ye gitti
İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde yaşayan bir Ayşe Teyze’miz var...

Asya Plastik firmasının kurucusu, yıllarca plastik top üretimi yapan rahmetli İsmet Saka’nın eşi. Üç çocuk annesi olan Ayşe Teyze, eşinin vefatının ardından Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki evinde kendisine bir meşgale buluyor. Yün çorap, yün eldiven örüyor ve bunları ücretsiz olarak Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan Mehmetçiklere gönderiyor. Ayşe Saka’ya Genel Kurmay da teşekkür mektupları gönderdi.
Geçen gün Kocaeli Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın, Ayşe Saka’yı evinde ziyaret etti. Yaptığı çok başarılı iş nedeniyle Ayşe Teyze’yi kutlayan, teşekkür eden Büyükakın, çorap ve eldiven örme işinde gereken malzemelerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanabileceğini söyledi.
Ayşe Teyze, bu ziyaretten büyük mutluluk duydu. Gücü yettiğinde askerlerimiz için eldiven, çorap örmeye devam edeceğini söyledi.
Haber Merkezi