BIST9.777,46%-0,5
USD34.1698%0.04
EURO38,1584%-0.2
ALTIN2.920,22%-0.4

'Bomba gibi geliyor'

Altyapıdan sorumlu yönetici Rafet Kırgız ile sabahın 7.30’unda bu güzel ve keyifli sohbeti yaptık. Spor mağazası bulunan Rafet Kırgız’ı sabahın köründe dükkanını açarken yakaladık. Mavi Kocaeli Gazetesi Spor Müdürümüz Zafer Onar sordu, Rafet Abi cevapladı.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2024 11:34
Abone OlGoogle News

Yaklaşık 50 yılını spora adamış ASKF Başkanlığı yapmış, Futbol Federasyonu’nda yöneticilik görevini üstlenmiş, 2002 Dünya Kupasında Kore’de 3.olan takımla beraber neler yaşamış neler. İlimizin spordaki büyük değeri sevgili Rafet Kırgız, şimdilerde ise Kocaelispor alt yapısından sorumlu yöneticilik görevini üstlendi. İşte Rafet Kırgız’ın ağzından alt yapıda neler oluyor, neler olacak işte hepsinin cevabı haberimizde buyurun;

U-17 TAKIMI İDMANLARA BAŞLADI

Yeni sezon çalışmaları başladı ilk etapta U-17 takımı başladı çalışmalarına daha sonra da diğerleri başlayacak ufak ufak. U-17 Takım neden erken başladı 10 Ağustos tarihinde lig başlayacak. Onun dışında yakın zamanda bütün kategorilerde çalışmalarda başlayacak. Teknik kadroya da takviye yapacağız, yeni hocalar gelecek büyük ihtimalle mevcut hocalardan memnunuz ama sayı çoğalınca hocalarda artık yetişemez oldu. 8-9-10 yaş gruplarında önemli işler yaptık geçen sezon mesela yaklaşık 60 kadar turnuva maçları yaptırdık çocuklara.

 

80’LERDE NASILDIK BİZDE YAPALIM

Sıkı bir çalışma programımız var çocuklar iyi çalışıyor. A Takıma 8 futbolcu gönderdik sezon başlarken ama kampa 3 oyuncumuz gitti hepsinin orda kalma şansı zaten yok ama 1 tanesi bile kalsa bizim için onurdur, gönül ister hepsi kalsın. Ben alt yapıya farklı bakan ben spor adamıyım. Kocaelispor 80’li yıllarda nasıl kendi evlatlarıyla güzel işler çıkarttı aynısını biz neden yapmayalım bizim neyimiz eksik. A Takımda da iyi transferler yapılıyor Ertuğrul Hocaya teşekkür ediyorum çocuklara bakış açısı iyi.

 

VELİLER KOCAELİSPOR DEDİ

23 yaş altı alt yapıdan bir futbolcunun 45 dakika oynama zorunluğu var biliyorsunuz bunların gelişmesi lazım belki ilerleyen yıllarda bu sayı artar. Futbol okulunda velilerle anket yaptık yüzde 95’i çocuklarının Kocaelispor’da oynamasını istiyor tabiki hedef bu takımın formasını giymek. Ancak velilerden de bazen sıkıntı çekiyoruz bunu da açıkça söylemek istiyorum. Bütün yaş kategorilerinde sıkıntı aynı tüm veliler benim çocuğum neden oynamıyor diyor böyle bir şey yok,biz eğitim veriyoruz bunu alacak olan çocukların kendisi hemen demekle olmaz ki bu işler.

 

11-14 TAKIMLARI BOMBA GİBİ

Mesela U-18 Gelişim Ligi yok profesyonel liglerde yok. U-17 ve U-19 var aradaki 45-50 çocuk ne olacak. Yarısını elemek zorundayız 17’ler mecburen 19 oynayacak. Amatörde var ama gelişim liginde yok sıkıntı yaşıyoruz oynamayacak çocukları başka yerlere yönlendiriyoruz mecburen. İyi yoldayız 11-12-13-14 takımlarımız hedef takımımız bunların geleceği iyi mesela. İyi eğitim alıyorlar sıkı geliyorlar. Futbol dışında çeşitli aktiviteler yapıyoruzidmanlardan sonra kritik yapıyoruz çocuklara kamera önünde konuşma kendini ifade etme yemek organizasyonları yaş günü gibi eğlenceli işlerde yapıyoruz.

 

400’DEN FAZLA SPORCUMUZ VAR

400’den fazla sporcumuz var Aydın Hocadan memnunuz bazen şikayette alıyoruz hocamız çok sert falan diye ama futbolun içinde olur bazen onlar bizim çocuklarımız biz onların iyiliği için buradayız bütün hocalarımızda aynı şekilde bu zamana kadar bir şey yaşamadık bu saatten sonra da yaşamayız bizim ismimiz Kocaelispor. Hocalarımız bütün müsabakaları takip ediyorlar il dışı ve il içindeki. 11 ve 13 yaş arasındaki grubumuz harika süper bir listemiz var kulüplerden isteyeceğiz il dışından da var onları çağıracağız seçme yapacağız bunların planlarını hazırlıyoruz.

 

 

 

VİNSAN TESİSLERİ HARİKA OLACAK

Tesisanlamında projeler var 1.etaptaVinsan’da iki saha arasındaki tribünü kaldırdık inşaat başladı 50x70 saha yapılacak oraya soyunma odaları fitness salonu olacak. 2.etapta ise antik tiyatronun orası yıkıldı sosyal tesis yapılacak. Yemekhane,eğitim salonu, hocalara oda gibi çok amaçlı yer, kütüphane de olacak yabancı dil eğitimi alacak çocuklarımız. Mevcut tesisteki soyunma odalarının olduğu yere 30 kişinin kalabileceği yatakhane yapılacak. Bu olaylar hemen olacak gibi değil elbette zamanımızı alacak ama gelecek iyi olacak.

 

BÜTÜN FUTBOLCULARI İZLİYORUZ

Daha farklı projelerimiz de var onları da zamanı gelince yönetimin izniyle ileride sizlerle paylaşacağız. Sezon açılmadan önce sizlerle bir araya geleceğiz sizlere de malzeme vermemiz lazım yoksa bilgi kirliliği yaşanıyor basın toplantımız olacak elimizden geldiği kadar sizlere de haber akışı olacak. İlimizdeki hemen hemen bütün futbolcuları izledik. Yalova’dan 3 futbolcu aldık mesela müthişler gitmediğimiz kulüpler de var onlara da gideceğiz kulüp temsilcilerine plaket verdik çalışmalar iyi durumda bizi yalnız bırakmayın sık sık gelin neler oluyor diye sorun.

 

2-3 YIL SONRA İYİ EKİP GELECEK

Fitnes salonumuz 2 aya kadar biter çocuklarımızı Kocaelisporlu yapalım çocuklarımız için bileklik yaptırdık öğrencilere kalem silgi yaptıracağız yeni dönemde okullarda seminer gibi projemiz var A Takımdan futbolcu getireceğiz çocuk salıncaktan düştü diye parka küser mi mantığını yaşatacağız. 2-3 yıl sonra iyi bir jenerasyon gelecek buna emin olun. En son sevgili başkanımız Recep Durul ve yönetim alt yapıyı çok seviyor ve önem veriyorlar başkanla sürekli görüşüyoruz ne zaman bir eksiğimiz olsa yanımızda. Bunlar bizim çocuklarımız çünkü gelecekte A Takımda oynayacaklar.

TAHİR BAŞKAN HEP YANIMIZDA

Teşekkürün en büyüğü ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir beye. Tahir başkan çocukları çok seviyor bunca yapmak istediğimiz projeler için hemen hayata geçirin diye talimat veriyor yetkililere. Hani derler ya dükkan senin aynı o şekilde bir dediğimizi iki etmiyor kentin en büyük mülki amiri Tahir Başkan sizlerin aracılığı ile başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kocaelispor bu kentin markasıdır bunu unutmayalım. Kentteki futbolseverlerinde alt yapıya sahip çıkmalarını istiyoruz’ diye görüşlerini belirtti.

Levent Altun
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar