Bayramda yediklerinize dikkat edin!
Diyetisyen Seval Taşkan Bayram sabahı vatandaşların sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Ramazan ayı boyunca beslenme ve uyku alışkanlıklarında önemli değişiklikler yaşanırken, orucun ardından doğru beslenmenin önemi konusunda uzmanlar önemli tavsiyeler veriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan diyetisyen Seval Taşkan, sağlıklı ve dengeli bir beslenme için neler yapılması gerektiğini açıkladı.
“ÖĞÜN SAYISINI ÇOK FAZLA ARTTIRMAYIN”
Ramazan Bayramı’nda beslenme düzenindeki ani değişikliklerin sindirim sistemini zorlayabileceğine dikkat çeken Diyetisyen Taşkan, Ramazan boyunca azalan öğün sayısının bir anda arttırılmaması gerektiğini vurguladı. Güne hafif ve dengeli bir kahvaltı ile başlamak sindirim sistemini rahatlatacaktır. Taşkan, "Yumurta, peynir ve yeşillikler içeren bir kahvaltı, güne iyi bir başlangıç yapmanızı sağlar. Yanında yarım simit de tüketebilirsiniz" şeklinde konuştu.
“BİTTER ÇİKOLATA TERCİH EDİN”
Bayramda tatlı tüketiminin artacağını belirten Taşkan, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar veya bitter çikolata tercih edilmesini önerdi. Ayrıca tatlının yemekten hemen sonra değil, 1-2 saat sonra tüketilmesinin kan şekeri dengesini korumaya yardımcı olduğunu söyledi. "Bol su içmek de çok önemli. Ödem oluşumunu engellemek için kilo başına 30 ml su içmek iyi bir ölçü olabilir. Ayrıca, uyku düzeninin de toparlanması gerektiğini unutmamalıyız" diye ekledi.
"SAĞLIKLI RUTİNLERE GERİ DÖNÜN"
Probiyotiklerin sindirimi desteklediğini belirten Taşkan, uzun süre hareketsiz kalmaktansa hafif yürüyüşler yapmanın sindirimi kolaylaştıracağını söyledi. Bayram süresince yapılan beslenme kaçamaklarının ardından dengeli bir beslenme düzenine dönmenin önemine değinen Taşkan, "Bayramda keyifli sofraların tadını çıkarırken sağlığımızı göz ardı etmeyelim" şeklinde bir mesaj verdi.