08 Temmuz 2026 21:23
Kocaeli'de 9 Temmuz'dan itibaren ücretsiz olacak!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze'de devam eden battı-çıktı çalışmaları nedeniyle toplu ulaşımda geçici bir düzenlemeye gitti.
Yapılan açıklamaya göre, D1 Hasköy Sanayi Sitesi Ring Hattı için yeni güzergah uygulanırken, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla ücretsiz ring hizmeti de başlatıldı.
Duyuruya göre, 9 Temmuz 2026 Perşembe itibarıyla başlayan düzenleme kapsamında, D-100 İstanbul istikametindeki Ahmet Yasin Başkaya Üst Geçidi 1 durağı geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu durağı kullanan yolcuların, yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Hükümet Caddesi 1 veya Gebze Otogar duraklarını kullanabilecekleri belirtildi.
ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ
Ayrıca çalışma süresince Hasköy Sanayi Sitesi'ne ulaşım sağlayacak vatandaşlar için Gebze Millet Bahçesi girişindeki Hükümet Caddesi 1 durağından hareket eden ücretsiz ring seferleri hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi, sürücüler ve yolculardan geçici güzergâh düzenlemesine dikkat etmelerini istedi.