11 Haziran 2026 17:15
Resmen açıklandı: Artık veliler de okula gidecek!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ara tatil uygulamasından okul kayıtlarına, LGS'den veli-öğretmen görüşmelerine kadar birçok konuda yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu belirten Tekin, özellikle velileri ilgilendiren yeni uygulamayı duyurdu.
Yeni eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilmesi planlanan uygulamayla birlikte okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin velileri için "Ebeveyn Okulu" programı hazırlanıyor. Bakanlık, velilerin de eğitim sürecine daha aktif katılım sağlamasını amaçlıyor.
VELİLER ADINA RANDEVU
Öte yandan veli görüşmelerine ilişkin sistem de yenilenecek. Yeni uygulamada randevu süreçlerinin daha planlı yürütülmesi hedeflenirken, okul yönetimleri de veliler adına randevu oluşturabilecek. Veliler ise süreçle ilgili farklı iletişim kanalları üzerinden bilgilendirilecek.
ARA TATİL DEVAM EDECEK
Bakan Tekin ayrıca zorunlu eğitim süresinin gelecekte tartışılabileceğini ancak kısa vadede böyle bir değişikliğin gündemde olmadığını ifade etti. LGS'de güvenliği artırmak amacıyla sınav yapılan sınıflarda sadece sınav süresince çalışacak kameraların kullanılacağını da açıkladı. Ara tatil konusunda ise gelecek eğitim yılında birinci dönem ara tatilinin devam edeceğini, ikinci dönem ara tatilinin ise Ramazan Bayramı haftasına denk geldiği için farklı şekilde planlanacağını belirtti.