21 Haziran 2026 19:10
Kurallar değişti: Bunu yapan 100 bin TL ödeyecek!
Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanunla birçok alanda önemli düzenlemeler yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme kapsamında kaçak yapılara elektrik, su ve doğal gaz aboneliği verilmesi yasaklanırken, bu kurala aykırı hareket eden kurumlara her abonelik için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak.
Kanunla birlikte alkollü içki markalarının isim, logo ve görsellerinin iş yerlerinde, vitrinlerde ve etkinlik alanlarında kullanımı da yasaklandı. Ayrıca hidroelektrik santrallerine işletme kurallarına uymamaları halinde 250 bin lira ile 5 milyon lira arasında para cezası kesilebilecek.
Düzenleme kapsamında karbon yutak ormanları kurulmasının önü açılırken, şeker pancarı fiyatlarının üretici ile fabrikalar arasında mutabakatla belirlenmesi kararlaştırıldı. Hayvan sevklerinde gerekli belgeleri bulundurmayanlara ise hayvan başına binlerce lirayı bulan idari para cezaları uygulanacak.
Tütün ve alkol sektöründe kurallara aykırılık tespit edilmesi halinde ise önce uyarı yapılacak, ihlalin tekrarı durumunda 1 milyon liraya kadar para cezası uygulanabilecek, üçüncü ihlalde ise faaliyet belgeleri iptal edilebilecek.