13 Ocak 2026 11:36
Kocaeli’deki bu kriz tam 1 yıldır çözülemiyor!
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Yenikent Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş, konutundaki su sayacına bağlı siber vananın uzun süredir arızalı olması nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti.
Şikayetvar platformuna yazan vatandaş eskimeye bağlı olarak çalışmayan vana yüzünden evde yapılması gereken banyo ve mutfak tesisat işlerinin tamamlanamadığını ifade etti. Vatandaş, söz konusu arızanın günlük yaşamı ciddi şekilde aksattığını ve özellikle acil durumlarda vananın devreye girmemesi nedeniyle güvenlik riski oluşturduğunu dile getirdi.
KALICI ÇÖZÜM TALEP EDİYOR
Şikayetçi vatandaş, İSU’ya geçen yılın mart ayından bu yana defalarca başvuru yaptığını ancak aradan yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen kalıcı bir çözüm üretilmediğini söyledi. Yapılan başvurulara rağmen siber vananın değiştirilmediğini belirten vatandaş, her seferinde beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Vatandaş, yaşanan mağduriyetin daha da büyümemesi ve evdeki tesisat çalışmalarının tamamlanabilmesi için bozuk siber vananın bir an önce yenisiyle değiştirilmesini talep etti.