02 Ekim 2026 11:43
İzmit’te kritik görüşme gerçekleşti! Yeni Parti’ye geçiyorlar
İzmit Belediye Meclisi’nde CHP’den Yeni Parti’ye geçiş sürecinde yeni bir gelişme yaşandı.
Yaşanan siyasi gelişmelerin ardından CHP’de kalan Orhan Dönmez, Serdar Atasever ve Gamze Yılmaz Doğan’ın, İzmit Belediye Başkan Vekili Lütfü Obuz ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından siyasi yol haritaları netleşti.
BİR ARAYA GELDİLER
CHP Kocaeli İl Başkanı Selman Yıldırım’ın, CHP’li meclis üyelerinin Yeni Parti’den farklı kararlar alabileceğine yönelik açıklamalarının ardından üç meclis üyesinin bu durumdan rahatsız olduğu gündeme getirmiştik. Dün gündeme gelen gelişmenin ardından üç meclis üyesi bugün bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi. Toplantının ardından Orhan Dönmez, Serdar Atasever ve Gamze Yılmaz Doğan’ın birlikte hareket ederek CHP’den istifa edip Yeni Parti’ye geçme kararı aldığı öğrenildi.
GEÇİŞ İŞLEMLERİ
Edinilen bilgilere göre Gamze Yılmaz Doğan ile Serdar Atasever’in Yeni Parti’ye geçiş işlemlerini bugün gerçekleştireceği öğrenildi. Orhan Dönmez’in ise Yeni Parti’ye üyelik işlemlerini önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği belirtildi.