14 Ağustos 2026 12:08
İzmitli isim 50 milyon TL’ye aldığı yere kuyumcu açıyor!
İzmit’te 1986 yılından bu yana kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Koç Gold, ikinci şubesini açmak için çalışmalarını hızlandırdı. İstiklal Caddesi üzerinde yapımı devam eden yeni şube için binada kapsamlı çalışma yürütülüyor.
Ömerağa Mahallesi Hafız Şerif Sokak, İstiklal Caddesi üzerinde, Kızılay İş Merkezi’nin karşısında bulunan ve uzun yıllar parfümeri olarak hizmet veren bina, 2025 yılının başlarında Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı ve Koç Gold’un kurucusu Nuri Koç tarafından satın alınmıştı.
Yaklaşık 38 metrekarelik yerin 50 milyon TL bedelle satın alınmasının ardından binada kuyumcu şubesi için hazırlıklara başlanmıştı. Aradan geçen sürenin ardından yeni şube için çalışmalar hız kazandı.
Yeni şubenin bulunduğu alana asılan duyuruda, “Çevremize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” ifadelerine yer verildi.
40 YILLIK TECRÜBE
Koç Gold’un temelleri, Nuri Koç tarafından 1986 yılında Ankara’da açılan ilk kuyumcu dükkanıyla atıldı. Kuyumculuk mesleğine duyduğu sevgi ve dürüst ticaret anlayışıyla başlayan bu yolculuk, 1990 yılında Nuri Koç’un İzmit’e taşınmasıyla devam etti.
Yaklaşık 40 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Koç Gold, yeni şubesinin tamamlanmasıyla birlikte İzmit’teki faaliyet alanını genişletmiş olacak.