08 Eylül 2025 20:17
Gençlere 250 bin TL destek ödemesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamada gençlere yönelik önemli desteklerin artırıldığını duyuruldu.
DESTEK ÖDEMELERİ ARTTI
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında evlenecek gençlere verilen kredi desteğinin artırıldığını belirten Erdoğan, 2026 Ocak ayından itibaren çiftlerin her ikisi de 18-25 yaş arasındaysa destek tutarının 250 bin TL’ye, diğer durumlarda ise 200 bin TL’ye çıkarılacağını söyledi.
Ayrıca, 48 ay içinde çocuk sahibi olan genç çiftler, talep etmeleri halinde her çocuk için kredi geri ödemelerini 12 ay erteleyebilecek.
KYK YURTLARI
Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada KYK yurtları hakkında, üniversite öğrencileri için yurt kapasitesinin de 1 milyonu aştığını belirterek, bu yıl 1 milyon gence barınma imkânı sunulacağını açıkladı.
Erdoğan, yeni akademik yılın tüm öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere hayırlı olmasını temenni etti.