11 Haziran 2026 13:18
Dünya için alarm verildi! En kötüsü kapıda
İklim uzmanları, Pasifik Okyanusu'nun derinliklerinde tespit edilen olağanüstü sıcak su kütlesinin yüzeye yükselmeye başladığını belirterek küresel ölçekte yeni bir sıcaklık dalgası uyarısında bulundu.
Uzmanlara göre normalin yaklaşık 6 derece üzerinde seyreden bu sıcak su hareketi, önümüzdeki haftalarda güçlü bir El Nino etkisini tetikleyebilir. Özellikle temmuz ayının sonundan itibaren dünya genelinde sıcaklık rekorlarının yeniden kırılabileceği ifade ediliyor.
Aşırı sıcakların en büyük riskinin yaşlılar, kronik hastalar ve yalnız yaşayan bireyler için olduğu belirtilirken, uzmanlar toplumun sıcak hava dalgalarına karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. Türkiye'de de milyonlarca yaşlı vatandaşın risk grubunda bulunduğuna dikkat çekiliyor.