05 Ağustos 2026 16:07
Başkan Sezer: “Gölcük ve Karamürsel artık aynı suyu içecek”
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İhsaniye Barajı İçme Suyu Sistemi’nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, projenin bölge için büyük önem taşıdığını belirtti.
Yatırımın yalnızca vatandaşların sağlıklı ve temiz içme suyuna erişimini sağlamadığını ifade eden Sezer, aynı zamanda atık suların ileri biyolojik arıtmadan geçirilerek İzmit Körfezi’ne deşarj edilmesi sayesinde çevrenin korunmasına da önemli katkı sunduğunu söyledi.
TEŞEKKÜR EDEREK BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen yatırımları yakından takip ettiklerini dile getiren Sezer, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, ilgili bakanlığa, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık’a ve projede emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Baraj ve arıtma tesisinin yanı sıra, suyun evlere ulaştırılmasını sağlayan iletim hatlarının da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Sezer, bu çalışmaların önemli bir maliyet ve emek gerektirdiğini belirterek, altyapı çalışmaları sırasında zarar gören üst yapının da yenilendiğini ifade etti.
KARAMÜRSEL İLE SU KARDEŞİ OLACAĞIZ
Konuşmasında dikkat çeken bir ifadeye de yer veren Sezer, “Karamürsel’le birlikte Gölcük’te artık aynı suyu içeceğiz. Yolda gelirken bir arkadaşımız bana, ‘Karamürsel’in suyu serttir, insanı merttir’ dedi. Bundan sonra Karamürsel’le su kardeşi olacağız.” sözleriyle iki ilçe arasındaki dayanışmaya vurgu yaptı.
Sezer, konuşmasının sonunda projeye katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ederek, “Böyle aydınlık ve güzel bir geleceğimiz olsun. Bu tarihi ana eşlik ettiğiniz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.