04 Kasım 2026 03:00
Asus'ta telefon devri kapanıyor!
Tayvan merkezli teknoloji şirketi ASUS'un, akıllı telefon sektöründeki faaliyetlerini tamamen sonlandırmaya hazırlandığı öne sürüldü.
Şirketin uzun süredir devam eden mali kayıpları ve yükselen parça maliyetleri nedeniyle telefon üretimini bırakma kararı aldığı iddia edildi.
Son gelişmelere göre ASUS'un mevcut akıllı telefon modellerinin üretimini durdurduğu ve elindeki cihaz stoklarının tükenmeye başladığı belirtiliyor. Şirketin telefon pazarındaki geleceğine ilişkin belirsizlik de giderek artıyor.
YENİ TELEFON PROJELERİ RAFA KALKTI
Şirketin 2026 yılının son çeyreğine girerken akıllı telefon ürün gamını tamamen üretimden kaldırma sürecinde olduğu ileri sürülüyor.
ASUS, daha önce yaptığı açıklamalarda 2026 yılı içerisinde yeni bir akıllı telefon modelini piyasaya sürmeyi planlamadığını duyurmuştu. Bu gelişme, şirketin sektörden uzaklaşacağı yönündeki iddiaları güçlendirdi.
ROG PHONE 9 VE ZENFONE 12 ULTRA SON MODELLER OLDU
ASUS'un piyasaya sunduğu son modeller arasında ROG Phone 9 ve Zenfone 12 Ultra bulunuyor. Söz konusu cihazların satış kanallarındaki stoklarının da büyük ölçüde tükendiği belirtiliyor.
Özellikle fiyat karşılaştırma platformlarında Zenfone 12 Ultra modelinin listelenmemesi, şirketin telefon pazarındaki faaliyetlerine ilişkin soru işaretlerini artırdı.
YÜKSELEN MALİYETLER SEKTÖRDEN UZAKLAŞTIRIYOR
ASUS'un akıllı telefon biriminde çeşitli küçülme ve maliyet azaltma çalışmaları gerçekleştirmesine rağmen zarar etmeyi sürdürdüğü iddia ediliyor.
Özellikle 2026 yılının başından itibaren yükselen bellek fiyatları ve tüketici harcamalarındaki azalma, şirketin telefon üretimini sürdürmesini zorlaştıran etkenler arasında gösteriliyor.
Yaşanan gelişmelerin ardından ASUS'un akıllı telefon pazarına yeniden dönme ihtimalinin de oldukça azaldığı değerlendiriliyor. Ancak şirketin sektörden tamamen çekildiğine ilişkin iddiaların resmî olarak doğrulanıp doğrulanmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.