Sıcak havalar gıda zehirlenmesini artırıyor!
Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte gıda zehirlenmesi vakalarında artış yaşanmaya başlandı.

Uzmanlar, sıcaklıkların yükseldiği yaz aylarında gıdaların saklanması ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor.
Son günlerde gıda zehirlenmesi vakalarında %30'luk bir artış olduğu görüldü. Bu durum için uzmanlar, sıcak havaların etkisiyle gıdaların daha hızlı bozulmasından kaynaklandığını belirtiyor.
GIDALAR UYGUN KOŞULLARDA SAKLANMALI
Özellikle et, süt ürünleri, deniz ürünleri gibi çabuk bozulan gıdaların uygun koşullarda saklanmaması yiyeceklerin bozulmasına bu da vatandaşlar da zehirlenme riskini artırıyor.
HASTANEYE BAŞVURUN
Uzmanlar, gıdaların soğuk zincirde tutulması, çiğ ve pişmiş gıdaların ayrı tutulması gibi uyarılarda bulunuyor. Gıda zehirlenmesi belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurulması önem taşıyor.
Haber Merkezi