BIST10.225,48%-1.2
USD40.2225%0,10
EURO46,9896 %0.28
ALTIN4.346,15 %0.63

Körfez'de dev tesis!

Körfez Belediyesi, ilçeye kazandırılması planlanan büyük çaplı spor kompleksi için kritik bir adımı daha attı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilecek olan “Körfez Kapalı Spor Salonu” projesinin ihalesi Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2025 11:20
Abone OlGoogle News

Yaklaşık maliyeti 281 milyon 665 bin TL olarak belirlenen projeye toplam 4 firma teklif sundu. İhalede verilen teklifler arasında en düşük bedel 238 milyon 444 bin TL, en yüksek teklif ise 387 milyon TL oldu. İhalenin ilk oturumu tamamlanırken, değerlendirme süreci sonunda kazanan firma açıklanacak.

Proje, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün üzerinde özellikle durduğu yatırımlar arasında yer alıyor. Başkan Söğüt, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Gençlerimizi spora teşvik etmek, sağlıklı bireyler yetiştirmek ve Körfez’i sporla özdeşleşen bir şehir haline getirmek bizim önceliğimiz," ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan spor kompleksi, çok amaçlı yapısıyla dikkat çekiyor. Tesisin içinde 1.100 seyirci kapasiteli tribün de yer alacak. Proje, Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanırken, ihale süreci Körfez Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütüldü.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte Körfez ilçesi, gençlerin spor olanaklarına daha rahat ulaşabileceği, modern altyapıya sahip bir spor tesisine kavuşacak. İlçe spor altyapısını güçlendirecek bu yatırımın, bölgeye hem sosyal hem de kültürel katkılar sağlaması bekleniyor.

İHA
Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde mavikocaeli.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan mavikocaeli.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar