Eldoğan: “Bahçeli'nin açıklamalarını yapay zeka sandım”
Yeniden Refah Partisi, ARGE Başkan Yardımcısı, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Başkanı Yalçın Eldoğan bugün (14 Mayıs Çarşamba) Kocaeli’de basın toplantısı düzenledi

Gerçekleştirdiği basın toplantısında gündemle alakalı konuşan Yeniden Refah Partisi, ARGE Başkan Yardımcısı, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Başkanı Yalçın Eldoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Öcalan hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi.
“ÖCALAN’DAN KURUCU LİDER DİYE BAHSETMİŞ!”
Ben Devlet Bahçeli'nin ilk yaptığı açıklamalarını yapay zeka sandım ve ciddiye almadım. Arkadaşlar bu videonun gerçek olduğunu söyleyince çok şaşırdım. Bahçeli 1999 yılında asılsın demiş ve 6'lı masa döneminde HDP ile oturdukları için çeşitli eleştirilerde bulunmuştu. Benim görüştüğüm yüzlerce şehit aileleri var. Benim kuzenim Ağrı'da 1993 yılında şehit oldu. Ben bugün geldiğimiz noktayı seyrediyorum. Dün yine Bahçeli’nin bir açıklamasını gördüm. Öcalan’dan kurucu lider diye bahsetmiş. 1993 senesinde ben Kars'ta askerdim. 33 tane askerimiz şehit olduğunda biz Bingöl tarafına göreve gittik.
“İNANDIRICI BULMUYORUM”
Eskiden bu tip eylemler yapılıyordu. Şimdi bu teknolojide zaten yapamazlar. PKK zaten bitti. PKK eylemlerini yapmıyor. Suriye'de 140 bin tane eğitim gören YPG ve PYD ordusu var. Bunun içinde PKK da var. Geçmişte de bir çözüm sürecine girdik. Hepsini mahkemede temizledik, Türkiye'ye girdiler. Silahları gömdüler. Sonrasında Suruç'ta askerimizi öldürdüler. Ben bunu inandırıcı bulmuyorum. İnşallah karşımıza farklı bir şekilde çıkıp Suriye üzerinden saldırmazlar. Şu an dibimizde bir Kürt devleti kuruluyor. İnşallah olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmayız.
Haber Merkezi